Přeregistrace psa

Otázky: Co mám udělat pro to, aby můj pes mohl krýt? Jak psa registrovat mezi chovné jedince? aneb Administrativa po bonitaci:

Pokud jste se svým psem absolvovali bonitaci s výsledkem „chovný“ a pes dovršil věk 15 měsíců, pošlete originál průkazu původu spolu s výstavní přílohou na Plemennou knihu Českomoravské kynologické unie. K dokumentům přiložte průvodní dopis, ve kterém „žádáte o přeregistraci psa mezi chovné jedince plemene“. Nezapomeňte uvést Vaše jméno, adresu a kontakt na Vás.

Bonitace se v našem klubu provádějí již od věku 12 měsíců, ale použit k chovu (krytí) může Váš pes být až od věku 15 měsíců. Vyčkejte tedy s žádostí až na dosažení požadovaného věku.

Jakmile se Vám průkaz vrátí – plemenná kniha Vám ho zašle na dobírku, protože za přeregistraci je účtován poplatek – informujte poradce chovu příslušného plemene, že máte pejska přeregistrovaného a může se tedy psát do krycích listů. Spolu s průkazem dostanete z ČMKU i knihu krytí, kam si budete zapisovat údaje o fenách, které byly nakryty Vašim pejskem.

Při získání dalšího výstavního titulu, který budete chtít nechat zapsat do průkazu štěňátkům Vašeho pejska, pošlete na plemennou knihu již jen kopii PP (výstavní přílohy) případně i s kopií výstavního posudku s žádostí o aktualizaci titulů Vašeho psa.

Adresa: Českomoravská kynologická unie, Plemenná kniha, Maškova 3, Praha 8 – Kobylisy, CZ-182 53

Plemennou knihu pro boloňské a maltézské psíky vede
Eva Dragović – 234 221 372 – dragovic@cmku.cz