Christofer Star Magic Maltese – Evropský vítěz na EDS 2014

Narodil jsem se dne 5.7.2008 mým rodičům matce Charlote Romfia a otci Paris z Nového Města. Od svého narození žiji v chovné stanici Magic Maltese pani Soni Mlezivové. Dostal jsem  jméno Christofer Star. Narodil jsem se jako jedináček, ale brzy jsem měl společnost a to štěňátka, která se rovněž narodila ve stejné chovné stanici. V době, kdy jsem ještě jako malý dostal šňůrku na krk, abych mohl ukazovat svoje páníčky na výstavách, jsem ještě nechápal o co jde, ale nevadilo mi to. Ani mne nenapadlo se zbavovat balíčků, do kterých mi panička balila srst, aby lépe rostla a byla co nejkrásnější a co nejdelší. Velice dobře jsem si všiml, že panička má radost, že má něco na práci a nemusí se dívat na televizi – může se věnovat jen mně. Společně se svým otcem Parisem a tetou Vivienne z Nového Města jsem začal jezdit po výstavách a již od svého útlého mládí jsem sbíral úspěchy a dělal jsem radost svým pánečkům. Můj první úspěch bylo vítězství ve třidě štěňat ve věku čtyřech měsíců na klubové výstavě v Rakousku, kdy jsem byl jako nejkrásnější štěně.

Následně jsem získával tituly ve třídě juniorů a postupně jsem získal juniorské šampionáty okolních zemí – Slovenska, Polska, Rakouska a České republiky. Moje další úspěchy se dále již odehrávaly ve třídě dospělých psů. Postupně jsem získal tituly šampionů České republiky, Slovenské republiky, Polska, Rakouska, Ukrajiny, Rumunska, Moldávie, Černé Hory, Bulharska, Makedonie. Získal jsem rovněž i Grand šampiona některých jmenovaných zemí. Taktéž jsem získal Klubové šampionáty.

Moje účast se neomezila pouze na běžné výstavy, ale taktéž jsem se účastnil Evropských a Světových výstav. Vždy jsem byl hodnocen známkou excellent. V Bratislavě jsem získal 3. místo ve třídě mladých, v Dánsku jsem si vyhrál mezitřídu a v Budapešti jsem byl hodnocen R.CAC ve třídě šampiónů.

Výstava EDS Brno, která byla moje zatím poslední, pro mne byla velmi náročná. Nechtěl jsem zklamat svoji paničku, ale rovněž jsem cítil velkou nervozitu, která při přípravě panovala. Vše opadlo jak jsem vešel do výstavního kruhu. Paničku jsem předvedl jak jsem nejlíp uměl. Dovolil jsem jí, aby ukázala, že umí zacházet s hřebínkem a několikrát jsem ji provedl kolem celého kruhu. V kruhu to byli samí frajeři, kteří taky nevypadali zle, ale já se snažil paničku ukázat líp jak všichni ostatní. Konečně si nás nechala paní rozhodčí postavit a po delším uvažování podala paničce ruku a ukázala jeden prst – vyhráli jsme. Ještě nějakou dobu jsem musel paničku uklidňovat, aby mi nezkazila fotky. Nakonec se podařilo. Uklidnil jsem ji a následně ukázal ještě v soutěži o nejlepšího psa v rase. Podle paní rozhodčí nám to nejlíp slušelo a tak nám zadala titul CACIB – Evropský vítěz pes 2014.

Snad budu moct svou paničku ukázat ještě někde…

Europen winner 2014 C.I.B. Christofer Star Magic Maltese

Christofer EDS 2014